28 juni / Mr Sandman

Hej,

Har hela kvällen planerat att dra mig till sängen innan klockan är tio, får se hur det lyckas med tanke på att klockan är nio minuter i tio. Har inte ens gjort mig klar för natten, så egentligen borde jag inte sitta här. Men nu har jag bestämt mig för en uppdatering.

Sedan jag bloggade sist har massor hänt. Har träffat min underbara Celeste som bott i USA i ett helt år! Otroligt att jag klarade mig genom det året. Det är nu när jag träffat henne igen som jag börjar undra vad jag har gjort för att förtjäna en sån underbar vän!

Jag har självklart också jobbat, roligt! Jag tycker faktiskt väldigt mycket om mitt sommarjobb, önskar nästan att det var min riktiga arbetsplats. Men än är det många år kvar i skolan och jag kan knappt vänta efter att mer kunskap ska bankas in i mitt huvud. Eller jo där ljög jag lite, sommarlov är ju förjädra skönt och välbehövligt!

Veckan som är kvar ser ut så här:
Jobb:
Tisdag 9 – 15
Onsdag 10 -17:30       
Torsdag 6:30 -11:30
Fredag 11:30 - 16:45

Sedan ska jag även hinna med någon fika med vänner, bad och mycket mer skoj!

(Att hinna krypa i sängen innan tio är redan kört...)


JAG ÄLSKAR DIG!


26 juni / midsommardagen

Som jag skrev i förra inlägget så är jag inte pepp på uppdatering, jag jobbar varje vardag i två veckor till. När jag är ledig försöker jag sitta så lite som möjligt vid datorn. Det är sommarlov och jag vill inte sitta och glo på en skärm hela dagarna. Jag vill träffa vänner, uppleva nya saker, äventyr, ha mysiga sommarkvällar och leva livet verkligen!

Men som jag också gjorde i förra inlägget tänkte jag ta en snabb uppdatering nu när jag ändå är i gång och glor på en skärm.

Har jobbat hela veckan, eller ja måndag-torsdag eftersom det var midsommarafton i går. När jag har varit ledig efter jobbet har jag träffat vänner, åkt och badat, myst med familjen och tagit det lungt.

I går på midsommarafton tog jag det också lungt. För mig är inte midsommar en anledning till att festa. Det är en dag då man umgås med familjen och kanske grillar med familjen eller med kompisar på kvällen. Och det var exakt vad jag gjorde i går. Började dagen med lite städning hos mamma, sen picnik med mina barndomstjej kompisar. Hem en stund och åt sill och färskpotatis samt jordgubbar! I väg till Isabell som bor nästintil brevid mig. Där grillade jag åt tjejerna och vi myste. Jag drog mig hemmåt för att äta grillat hemma eftersom vi precis hade ätit "lunch" när vi skulle grilla hos Isabell. Tillbaka till Issa ett tag, sen hem och bada. Mycket skön och rolig midsommar.

I dag ska jag med högst sannorlikhet träffa en person som jag inte har träffat på över ett år! Jag längtar obeskrivligt mycket!


avslutningen i nian, för ett år sedan!

20 juni / you would not believe your eyes



Har knappt någon tid eller lust att skriva här för stunden! Jobbar varje vardag, försöker träffa folk på kvällarna/ta det lungt och på helgerna vilar jag upp mig, träffar kompisar eller gör något helt annat än att sitta vid datorn. Så förvänta er ingen direkt uppdatering här.
 
Men tänkte bjuda på en liten uppdatering nu när jag har tid och lust.

Började som tidigare skrivet mitt sommarjobb förra måndagen. Jag jobbar på ett fritids här i stan och det är helt underbart, det känns inte som jag jobbar direkt. Arbetsplatsen är jätterolig, bra arbetskamrater och urgulliga barn! Dock är jag helt slutkörd på kvällarna, men det försöker jag koppla bort så jag faktiskt kan njuta av lite sommarlov samtidigt som jag jobbar. Jag ska jobba där i fyra veckor, alltså är det bara tre veckor kvar!
Blev jätteförkyld precis innan förra helgen, efter att jag hade tränat i onsdag och har därför inte satt min fot på gymmet sedan dess. Nu börjar det äntligen kännas som att förkylningen håller på att försvinna helt så om jag mår bra ska jag svänga förbi gymmet efter jobbet i morgon, eller kanske innan, vi får se!
Nu ska jag gå ner och hjälpa till med maten. Grillat, färskpotatis och sallad sitter aldrig fel. Men först tänkte jag skriva ut de tider jag jobbar i veckan.

måndag 9 -16
tisdag 9 – 15
onsdag 10:15 – 17:45
torsdag 10 – 15
fredag midsommar = LEDIG!


15 juni / andra dagen

Hej!
Är nyss hemkommen från min andra dag på sommarjobbet. Jag jobbar som jag skrivit tidigare på ett fritids inne i stan. Lika som jag var i går är jag i dag dödstrött! Det tar på kroppen att springa runt och leka, eller ja jobba hela dagarna. Eftersom jag jobbar på ett fritids så får jag betalt för att "leka" hela dagarna, såklart så måste jag hålla koll på barnen osv också! Mitt schema är inte samma varje dag, denna vecka ser det ut såhär:

måndag 9 -16
tisdag 9 – 15
onsdag 10 – 17:30 = vi ska till valla och kolla på djur och leka i den stora lekparken som finns där
torsdag 10 -15
fredag 11:45 – 17:45

Nog om jobbet, nu ska jag kolla buss, fixa i ordning lite, sen ska jag in till stan och träffa Cassandra!


13 juni / flygdag

Halloj!

Har precis kommit efter att ha varit ute och kollat på flygplan hela dagen. Ganska segt men samtidigt underhållande! Har som sagt spenderat hela dagen med att kolla på flygplan och därför har inte så mycket annat hunnits med. Ska försöka skriva in alla tider jag jobbar i min almanacka, men jag försöker dra mig ifrån det så mycket jag kan. På tal om sommarjobbet som jag börjar på i morgon så har jag lagom till dess blivit sjuk, eller ja jag är super förkyld! Inte kul, jag hoppas att det inte bryter ut till något värre. Risken finns ju eftersom jag varit ute hela dagen med lite kläder på mig!

Bilder från dagen kanske kommer!

12 juni 2010

Fy fan va de är bra, fy fan va de är bra! För de har tagit studenten, för de har tagit studenten, för de har tagit studeeenteeeen fy fan va de är bra!
Grattis min älskade bror Markus och Grattis min "låtsasbror" John till studenten!

Gårdagen var fullspäckad, därav inget blogginlägg. Började med min egen avslutning som jag var på i ungefär en halvtimma, sedan drog jag mig hem och vidare till min brors skola. Där sprang han och många andra glada studenter ut! Är jätteavundsjuk och kan knappt vänta de två år jag har kvar (kanske tre?). Studenterna drog sen in till stan på flak och vrålade. Jag åkte hem och chillade. Framemot halv sju drog jag och min bror vidare, han till krogen och jag till Issa. Där spenderade jag en stund (läs till halv tio) innan jag åkte hem och käkade kebabtallrik.
Denna dagen är oplanerad till nittionio procent.

10 juni / torsdag

Helloo!

Klockan är "bara" ett, jag tycker att det känns som om klockan snart är sex-sju på kvällen. Jag har varit vaken sen klockan halv sju i morse eftersom jag skulle vara hos tandläkaren tjugo i åtta. Jag är i alla fall jättglad att klockan bara är ett. Jag har hela dagen framför mig att hitta på något roligt på.
Dock så är det ju torsdag vilket betyder städning för mig. Tänkte faktiskt försöka komma iväg till mamma så snart som möjligt (ska bara dricka upp mitt kaffe först), så jag får städningen överstökad! Sen kanske det blir en sväng till stan eller ikano-huset och inhandla något till i morgon, min bror tar ju studenten!




Dagens träning

Har för någon timma sedan kommit hem från gymmet. Fick ett efterlängtat gymkort i present av mamma. Så nu lär det bli fart på mig igen.

Dagens träning fick bli en "känna-på" träning. Kollade mest hur mycket styrka jag hade kvar i benen, hur bra benen kändes på löpbandet osv. Det kändes faktiskt riktigt bra.
- Löpning: 2,5km, 10 km/h. Benen och konditionen orkade mer än vad jag trodde. Skulle nog kunnat öka hastigheten något.
- Maskiner: Ben, kändes också bra. Vågade inte ta i fullt ut på grund av mitt längre uppehåll.
- Nedvarvning: Crosstrainer, 10 min.

Nu återhämtar jag mig med en jordgubb-hallon-blåbär smoothie!

9 juni / Unfaithful

I dag har jag inga lektioner i skolan. Har dock varit där en stund för att visa mitt fotoalbum för min fotolärare, och sedan få ett betyg på kursen. Men resten av dagen är jag ledig, lika så i morgon, men jag måste gå upp halv sju eller något liknande i alla fall. Ringde till tandläkaren förut och skulle byta en tid som jag inte kan gå på på grund av sommarjobbet. Fick en tid klockan 07.40 i morgon bitti! Grattis..

Nåja, jag ska inte sitta här hela dagen!
Puss

8 juni / trött

Dagen har varit helt okej. Började med foto, som jag gick på i onödan eftersom vi var tvugna att ha med "digitala" bilder i vår "redovisning", vilket jag hade missat. Istället ska jag till skolan klockan tio i morgon och visa min lärare albumet och sedan åka hem igen! Ganska ovärt egentligen. Drog mig ner på stan en stund, hem och gjorde pannkakor, tillbaka till skolan för betygsnack i företagsekonomi och lämna in nycklar. Sedan dess har jag skrivit ut de där jäkla digitala bilderna, fixat en sak och blivit trött som aldrig förr.

Nu ska jag i alla fall hämta lite kaffe, sen har jag ingen aning om vad som händer!


Älskling, JAG SAKNAR DIG ♥

6 juni / födelsedag

17 år


Ska idrott bli obligatoriskt?

För 3-4 veckor sedan skrev jag om att jag skulle skriva lite om min åsikter angående träning, tyvärr har det ju inte blivit något sådant av denna anledning. Men här kommer i alla fall ett inlägg angående det.

I torsdags hade jag min sista idrottslektion för alltid! Kursen Idrott och hälsa A är den enda obligatoriska idrottskursen jag och de flesta har under gymnasietiden. Personligen tycker jag att det är helt idiotiskt att inte ha idrott under hela gymnasiet. Det är debatter och artiklar i tidningar om hur vi ungdomar är för ohälsosamma, fetman bland ungdomar ökar osv. Skulle inte mer idrott hjälpa till ett mer hälsosamt tänk hos oss ungdomar? Tänker inte spinna vidare på detta eftersom jag tycker att jag skrivit vad jag har för åsikt till detta!

Tycker ni att idrott ska bli obligatoriskt på gymnasiet?


(Bild)

5 juni / ensam hemma

Sitter just nu och väntar på att kylftpotatisen som är insatt i ugnen ska bli klar. Jag och min bror har varit ensamna hemma i dag (och är tills i morgon) så det är jag som lagar maten, med lite hjälp från min bror. Ska snart gå ut och tända grillen. Det blir klyftpotatis, grillat kött och bearnaisesås, muums!
Dagen har spenderats med att städa och plugg en stund. Hade tänkt plugga i morgon, men jag kom på att jag fyller år i morgon och då vill jag ju inte plugga.
Nu tror jag faktiskt att det är dags att börja grilla!
Puss


4 juni / hemma

Har för en stund sen kommit hem från skolan, har fyra timmars hål på grund av inställda lektioner. Värdet är helt underbart och jag skulle helst av allt vilja gå ut just nu, men först måste jag ta tag i lite pluggande. Har en tidslinje om 1900-talet och ett muntligt prov i dag som jag inte är färdig med/har pluggat till. Det kanske är dags att ta tag i detta så jag kan njuta en stund av solen och värmen. Ska försöka hinna klart med tidslinjen snabbt, sen ut i solen med samhällskunskapen och plugga, plugga, plugga!

Hörs senare!


3 juni /pluggar

Tjollahoppsan,
i dag är det riktigt underbart väder här i linköping! Sol och runt 25 grader i skuggan. Jag har suttit inne sedan jag kom hem från skolan med en jäkla filmanalys som av någon anledning aldrig vill bli klar.

Ska fortsätta plugga nu, lovar ett roligare inlägg i morgon!
puss

gammal mobilbild!

Hey, Soul Sister

Nu är jag hemma från stan. Blev inget till mig, men en hel del annat till min bror! Kostym, skjorta, slips, näsduk och skor! Dyrt är nog det minsta man kan säga, men man tar ju bara studenten en gång i livet!

Jag ska egentligen plugga, men jag lyckas av någon konstig anledning hitta nya grejer som jag måste göra innan. Det är väldigt konstig det där. Men dit jag tänkte komma är att vill tipsa om en jättebra blogg och tävling. Har ni hört om Lindas sminkblogg någon gång? Det är i alla fall en make-up artist som bor och jobbar på make up store här i linköping. Hon är jätteduktig på sminkningar och hon inspirerar mig verkligen! Linda har en tävling i hennes blogg där man kan vinna en goodiebag! Utlottningen sker på söndag, vilket betyder att det skulle passa perfekt om jag vann det, jag fyller ju faktiskt år på söndag!

Men nu = PLUGGA

(klicka på bilden för att komma till inlägget och var med och tävla)


2 juni / sommartider

Hej!
Jag har för ett tag sen kommit hem från skolan. Gick bara till klockan 12.40 i dag, men jag stannade i skolan för att äta lunch. Dagen har varit totalt onödig, har spelat spel eller kollat på film på alla tre lektioner vi hade i dag. Synd att jag inte visste det för då hade jag banne mig stannat hemma. 
Nu ska jag ta tag i lite pluggade innan mamma kommer och hämtar mig och min bror. Vi ska åka till stan och kolla på kostym till honom eftersom han tar stundenten. Klockan 16.00 ska jag på möte angående mitt sommarjobb som jag har fått. På tal om det så fick jag mina tider jag ska jobba under veckorna 24-27 nu. Börjar klockan 06.30 vissa dagar och någon börjar jag 13.45. Snacka om blandade tider!


1 juni / good morning

God morgon!

Klockan är åtta och jag gick upp för en kvart sen ungefär. I dag har vi sov morgon igen, fast denna gång enda till tjugo över tio. Jätteskönt att få sova lite längre, speciellt när jag och mamma fastnade på nelly.com till klockan halv tolv i går.
Jag har som sagt nästan precis gått upp ur sängen, sitter med mjukis-kläder på mig, en kopp kaffe brevid mig och mackor. Jag behöver inte åka hemifrån förens ungefär två timmar, skönt då slipper jag stressa!
I dag har vi endast två lektioner (pga en inställd lektion). Börjar med foto och har sedan tre timmars håltimme och sedan företagsekonomi.
Nu ska jag återgå till min frukost och sedan gå ut på en promenad med min vovve!

RSS 2.0